Tina Glenvik är regissör för musikalen om Frigga. Hon är sångerska, regissör och lärare och har haft återkommande uppdrag på GöteborgsOperan. Utöver musikalen om Frigga ska Tina regissera Pop-up operans nästa uppsättning. I den undersöks det kvinnliga kollektivets legitimitet på operascenen, genom att vrida och vända på den traditionella operaberättelsen och gestalta den på ett helt nytt sätt.

 

På Högskolan för scen och musik undervisar Tina främst i Musikdramatik/Musikteater och Scenisk/Musikalisk Kommunikation. Hon har en master i musikdramatisk gestaltning. I sitt masterarbete undersökte Tina möjligheten att, som kvinna och musikdramatisk sångerska, expandera sitt sceniska och musikaliska uttryck; att bryta gestaltningsmässiga normer och att leka med det förbjudna – lust för synden.Tina Glenvik. Foto: Tony HultkvistPRODUKTION

MANUS: Jessica Högefjord

Åslund och Mikaela Alburg

SCENOGRAFI: Isabelle Hjortfors, Josefine Rapp, Lina Lenneryd, Linda Lättman, Louise Thörner och Mia Olsson

ADMINISTRATION/SAMORDNING:
Ida-Maria Brunt och Jessica Högefjord Åslund

REGISSÖR: Tina Glenvik

KOSTYM: Isabelle Hjortfors, Josefine Rapp, Julia von Heideken, Lina Lenneryd, Linda Lättman, Louise Thörner och Mia Olsson

KOMPOSITÖR: Kajsa Lindvall

PRODUCENT: Mikaela Alburg

REKVISITA/MASK: Isabelle Hjortfors, Josefine Rapp, Lina Lenneryd, Linda Lättman, Louise Thörner och Mia Olsson

LÅTTEXTER: Ida-Maria Brunt,
Kajsa Lindvall och Louise Thörner

KOREOGRAFI: Elisabeth Beate Ludvig

GRAFIK: Ragnhild Lennblad

MUSIKER: Kajsa Lindvall (piano/sång),
Erik Wiskari (trummor), Hanna Westberg (bas) och Magnus Wood (gitarr)

MARKNADSFÖRING: Ida-Maria

Brunt, Jonathan Borg, Josefine

Rapp, Julia von Heideken och Ragnhild Lennblad

EKONOMI: Hanna Grönberg, Ida-Maria

Brunt, Josefine Rapp, Lotta Karlsson,

Mia Ohlsson och Ragnhild Lennblad

RESEARCH: Hanna Grönberg,
Jessica Högefjord Åslund, Jonathan
Borg, Louise Thörner och Mikaela Alburg

FOTO: Joar Lindberg

WEBBDESIGN: Jonathan Borg

SKÅDESPELARE: Jessica Högefjord Åslund, Ida-Maria Brunt, Josefine Rapp, Linda Lättman, Ragnhild Lennblad, Mia Ohlsson, Lina Lenneryd, Mikaela Alburg, Louise Thörner, Lotta Karlsson, Jonathan Borg, Julia von Heideken, Linus Edgren, Fredrik Widstrand, Adam Högblom, Eva Fritz, Elvira Lindberg, Frances Tomazdotter, David Oest och Bo Westerholm. 

Ta del av exklusivt pressmaterial från föreställningen
FRIGRUPPERNA

Septemberteaterns fokus ligger på ett berättande, undersökande och gränsöverskridande arbete med musik, dans och teater. De vill utforska gränserna mellan olika konstformer samt verka för en feministisk, intersektionell och normkritisk ingång, både på och utanför scenen.

Altitudteatern skapar feministisk scenkonst. De verkar för ett brett och bildande konstnärskap med utbyten av kunskap och erfarenheter, konstnärer och organisationer emellan. Våren 2019 var de nominerade på scenkonstgalan för föreställningen Minns du Zenobia? (2018).

Skapet gör scenkonst utifrån historiska teman och berättar om dagens samhälle utifrån gårdagens händelser. Deras vision är att varje plats och sammanhang rymmer berättelser värda att återberätta i ny form. Med lätthet, humor och allvar skapar de föreställningar som leder in publiken i olika världar.

Typ Vuxen gör feministisk och normkritisk scenkonst. De leker med och kastar ljus på det obekväma vars innehåll de lyfter till ytan och klär av. Med en rå, blottande och komisk konversation vill de punktera orättvisor, utrota ensamheten och lätta upp stämningen. Det ska inte behöva vara så krångligt.