Kör

‏‏‎ ‎


Statistroller

Kören består både av medlemmar från Sångensemblen Iris samt kursdeltagare på Storans Teaterskola i Falkenberg. De spelar fiktiva karaktärer som representerar rösträttskvinnor och arbetarkvinnor.


Sångensemblen Iris är en kör med 20 sångerskor under ledning av Carin Åkesson. Kören bildades 2002 och har en bred repertoar som sträcker sig över såväl visa, pop och jazz som klassiskt och koraler. Kören har sin hemvist i Betlehemskyrkan Göteborg. Sångensemblen Iris strävar efter ett personligt uttryck och har ofta ett fokus på sceniskt arbete. De har gjort flera egenproducerade föreställningar där sånger och musik blandas med egenskrivna texter. De gör även återkommande samarbeten med författare, musiker, kompositörer och artister vid olika kulturevenemang främst i Göteborg men också runt om i Sverige.

Kontakt: carin.akesson.musik@gmail.com


Musikalkursen på Storans Teaterskola i Falkenberg är en vuxenkurs som leds av Linda Lättman och Marcus Gillsjö. Teaterskolan erbjuder kurser i teater, musikal och dans för alla åldrar. Skolan drivs av Kålle Gunnarsson och Linda Karlsson.